Babičkin koláč. Babka ho pripravovala pani Pierovej, keď bola malé dievčatko a chodila k babičke na prázdniny. Keď si vnúčatá pýtali niečo sladké, babka pre ne vymyslela vždy niečo sladké.
Suroviny:
3 vajíčka
250g práškového cukru
350g polohrubej múky
4 jablká
1čl sódy bikarbóny
1 balenie vanilkového cukru
1,5 čl kakaa
2dl oleja
strúhanka na posypanie plechu
Postup:
Jabĺčka ošúpeme a pokrájame na malé kocky.
Vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom. Pridáme múku, olej, kakao, sódu bikarbónu a vanilkový cukor. Rozmiešame varechou. Do zmesi prisypeme jabĺčka. Vymiešané cesto preložíme na plech vymastený olejom a vysypaný strúhankou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút. Posypeme práškovým cukrom. Necháme vychladnúť a servírujeme potreté džemom s pohárom mlieka.
Dobrú chuť!