Príbehy z náhradných rodín

O stretnutí nerómskych náhradných rodín, ich rómskych detí a dobrovoľných poradcov

Poďte si zažiť kúsok víkendového pobytu, kde sa stretli náhradné nerómske rodiny, ich rómske deti, dobrovoľní poradcovia a Rómovia. Ako svoje rómstvo žijú a cítia deti v bežnom živote?

Viac

Zdenka a Miroslav Balážovci a Janette Motlová: O výchove rómskych detí v náhradnej starostlivosti

Zdenka a Miroslav Balážovci v podcaste zdieľajú radosti a starosti života veľkej rodiny: majú štyri dospelé biologické deti a osem rómskych detí v náhradnej starostlivosti. Ako sa zrodila myšlienka veľkej rodiny a ako nových členov rodiny prijali biologické deti Balážovcov?

Viac

Dominika je z takého domčeka, kde deti čakajú na novú maminku a tatinka

Jedného dňa prišla do jej života rodina, ktorá si povedala, že práve ona je tým dievčatkom, po ktorom tak veľmi túžili. A tak do ich rodiny pribudla vtedy dvojročná Dominika. Teraz je z nej už dvadsaťtriročné dievča.

Viac

Vďaka adoptívnej dcére sa omnoho viac objímame a smejeme

„Odjakživa som vedela, že okrem vlastných detí chcem mať aj adoptované,“ hovorí Silvia Langermann. Keď sa jej narodili dvaja synovia, s manželom Tomášom sa rozhodli, že si ďalšie dieťa osvoja. Do svojej maďarsko-slovenskej rodiny prijali rómske dievčatko Barbaru.

Viac

Adela Matulayová: Známa mi povedala, že by skôr prijala postihnuté dieťa ako rómske

Adel sa spolu s manželom, po neľahkých zážitkoch, rozhodla, že si vezmú Emka do pestúnskej starostlivosti. Adel je Rómka a jej muž je neróm. Na prvý pohľad však obaja vyzerajú ako bežný pár, aký bežne stretávate na ulici. A Emko? Emko je čokoládovo-čokoládový chlapček.

Viac